Zwolle: Binnenstadmanagement

Binnenstadmanagement Zwolle De historische Binnenstad Zwolle aan het Zwarte Water en gelegen tussen de rivieren de Vecht en de IJssel is de hoofdstad van de provincie Overijssel. Met een groeiend aantal inwoners en bezoekers uit eigen stad, de Regio Zwolle en de Randstad, zijn wij de aantrekkelijkste Binnenstad van Oost-Nederland. Als Binnenstadmanager werk ik aan een vitale, economisch sterke binnenstad. Waar het aanbod van winkels, horeca, leisure en verblijfssferen zorgen voor een hoge aantrekkingskracht en waardering van inwoners, bezoekers en consumenten.

Ik geef leiding aan ZwolleFonds, een stichting die de BIZ (BedrijvenInvesteringsZone) uitvoert. Dit doen we in samenwerking met de vele actieve ondernemers uit de binnenstad.

Omgevingsmanagement

De Haagse Markt

De vernieuwde Haagse Markt is in november 2015 door premier Mark Rutte officieel geopend.

De Haagse Markt is een uniek stuk openbare, pulieke ruimte, gelegen tussen de wijken Transvaal en de Schilderswijk.

Het is de grootste onoverdekte 'mart' van nederland, die nodig verbouwd diende te worden.

De begeleiding van deze verbouwing in relatie tot de omgeving, heb ik met heel veel plezier gedaan. Het nauw samenwerken met diverse stakeholders richting oplevering, is wat ik graag doe.

Meer lezen

Grafisch ontwerp

Kunstwerk 'Porte Parole'

Een sculptuur van keramiek geplaatst op een mast van zes meter. Het verbeeldt het heden ten dage andere geluid van het Havenkwartier. Het lichaam is eigenhandig vervaardigd in het Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC). De speakervormen zijn gemaakt door Jacques van 'Struktuur 68' te Den Haag.

Dit oude havengebied is ontwikkeld door kunstenaars en inmiddels het paradepaardje van de gemeente Deventer ...

Meer lezen