Binnenstadmanagement Zwolle

Zwolle, mooi gelegen aan het Zwarte Water tussen de rivieren de Vecht en de IJssel en hoofdstad van de provincie Overijssel, trekt met haar prachtige historische binnenstad veel bezoekers en nieuwe inwoners aan. In deze gunstig gelegen groeistad de structuur Binnenstadmanagement stevig neergezet en de uitvoeringsorganisatie van de BIZ (BedrijvenInvesteringsZone) ‘ZwolleFonds’ aangestuurd. In nauwe samenwerking met gemeente Zwolle en de provincie Overijssel heb ik als Binnenstadmanager Zwolle de regie uitgezet in de Corona periode, waaronder de realisatie van de doorstart van de tweede termijn BIZ. Samen met de inzet van de ondernemers, vastgoedeigenaren, retail, horeca, CCV en Politie gewerkt aan de ontwikkeling op alle domeinen ten behoeve van een economisch sterk stadshart van Zwolle.

De Haagse Markt

De vernieuwde Haagse Markt is in november 2015 door premier Mark Rutte officieel geopend.

De Haagse Markt is een uniek stuk openbare, pulieke ruimte, gelegen tussen de wijken Transvaal en de Schilderswijk.

Het is de grootste onoverdekte 'mart' van nederland, die nodig verbouwd diende te worden.

De begeleiding van deze verbouwing in relatie tot de omgeving, heb ik met heel veel plezier gedaan. Het nauw samenwerken met diverse stakeholders richting oplevering, is wat ik graag doe.

Meer lezen

Kunstwerk 'Porte Parole'

Een sculptuur van keramiek geplaatst op een mast van zes meter. Het verbeeldt het heden ten dage andere geluid van het Havenkwartier. Het lichaam is eigenhandig vervaardigd in het Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC). De speakervormen zijn gemaakt door Jacques van 'Struktuur 68' te Den Haag.

Dit oude havengebied is ontwikkeld door kunstenaars en inmiddels het paradepaardje van de gemeente Deventer ...

Meer lezen