Antiek & Boekenmarkt Lange Voorhout Den Haag

De Antiek & Boekenmarkt vroeg om aandacht. Vanuit de marktkoopondernemers en omliggende ondernemers kwam het geluid dat het publiek afnam. Daarnaast startte in 2015 de bouw van de ondergrondse parkeergarage Tournooiveld.

Dit vroeg om een gezamenlijke aanpak. Door de leden van de marktkamer, de ondernemers en de bewoners te vragen samen te werken, zijn we gekomen tot een Position Paper. (Hier is wederom beeldend gewerkt met een XXL print i.p.v. een rapport.)

Het aanstaande bouwproject vroeg om een nieuwe indeling van de Antiek- & Boekenmarkt om deze toegankelijk en aantrekkelijk te houden voor publiek. De beweging in deze openbare ruimte en de routing met het centrum was hierin ook van belang.

Zowel de interne als externe communicatie is geïntensiveerd waaronder de PR met elke week een interview met de marktondernemers in 'De Posthoorn Courant'.

De opening was een mooie gelegenheid de banden aan te halen met kunstzinnige partners waaronder het Mauritshuis en het koperblazers ensemble Koninklijk Conservatorium Den Haag.

De opening was een enorm succes dankzij de goede samenewerking met ondernemers, instellingen en buurtbewoners. Het publiek reageerde enthousiast op het 'tableau vivant' dat was ingericht met een blow-up van een schilderij uit de vaste collectie van het Mauritshuis en prachtige antieke objecten van de markt zelf.