Havenkwartier Deventer

In 2006 streek een aantal kunstenaars en creatief ondernemers neer in het Havenkwartier. Een oud industriegebied waar vele bedrijven al lang weggetrokken waren en waar de gemeente Deventer haar plannen van waterwoningen niet gerealiseerd kreeg.

Voor ons een interessante aangelegenheid om een atelier zelf te verbouwen met voldoende licht en ruimte en een aantrekkelijke prijs.

De deal met de gemeente: wij rekenen jullie een lage huur en jullie investeren in het levendig maken van het gebied.

In de vele jaren daarna heeft het gebied zich ontwikkeld, tot een hot spot voor het alternatieve circuit. Ook zijn er huizen gesloopt en nieuwe onder architectuur verrezen.

Voor mij is het aantrekkelijk te investeren in het Havenkwartier, ik zet mij in voor een prettig klimaat, voor met name autonoom werkend kunstenaars. Dit doe ik o.a. door; een festival te initiƫren, meerdere ateliers te verbouwen, een kunstwerk Porte Parole te mogen plaatsen en een tentoonstellingsruimte op te zetten, waarin drie jaar lang beeldend kunstenaars hun autonome werk exposeerden.

Helemaal links een nieuw pictogram voor het kunstzinnige industriegebied. Dit pictogram is ingezet tijdens de opening van de Industrieweg in het Havenkwartier.

Zie voor meer informatie de volgende websites:
www.art-at-endhouse.nl
www.havenkwartierdeventer.com