SPOC Olst-Wijhe - grafisch en kunst

SPOC Olst-Wijhe staat voor: Sport, Onderwijs en Cultuur. De clustering van gebouwen bestaat uit een sporthal, de Capellenborgschool, kinderopvang de Bieeenkorf, sportvelden buiten, tafeltennis en het zwembad 'de Lange Slag'.

Een passende huisstijl voor dit SPOC park vond ik in een verhaal (nu bekend onder 'storytelling').

Levensloop verhaal met de doelgroepen daarin verwerkt: een schoolgaand persoon doet aan tafeltennis en wordt opgehaald door zijn vader, die net terugkomt van de klimwand.

Moeder haalt na een intensieve aquajog-workout, de jongste dochter op bij de kinderopvang. Opa neemt kleinzoon en dochter die avond mee naar de spannende theatervoorstelling. 

Voor de lange, abstracte lijn in het ontwerp is gekozen voor de volgende invalshoeken:

- richting (van het individu/de groep);

- stappen (in een route/traject uitstippelen);

- verbindingen (tussen routes en stappen).

De stappen zijn verbeeld in voetstappen in de kleuren oranje en donkerblauw. De compositie heeft diepte, groeiende lijn omhoog, diversiteit in stappen en richting. Het is een speels en vrolijk beeldmerk geworden.

Om het park als geheel een uitstraling te geven, heb ik het beeldmerk van keramiek aan de gevel bevestigd. Door het gebruik van afstandhouders liggen ze er als een laag op en springt het in het oog.

Voor de entree van de sporthal heb ik samen met Olaf van de Brug een sportief, kleurrijk beelg gemaakt, dat in folie de entree herkenbaar maakt.