Openingshandeling Industrieweg Havenkwartier Deventer

Mijn atelier en huis staat op de hoek Mr. de Boerlaan / Industrieweg. Beide wegen zijn aanrij routes van Deventer en daarmee belangrijke verkeersaders. De Industrieweg is grondig aangepakt met financiele ondersteuning van o.a. de provincie Overijssel.

Roto Smeets staat met haar diverse gebouwen aan de Industrieweg. Er is een wat ouder gebouw met kantoren en een moderner gebouw waar je direct aan de gevel ziet dat je met een drukkerij van doen hebt.

De gevel van het gebouw met kantoren, heeft geveldelen van grind met witte kolommen. Deze 'witte pilaren' houden het geheel in de beeldtaal van de gevel bij elkaar. Ze hebben een u-profiel en vormen daarmee een ideale 'geleider' voor lichtbundels. Ik heb gekozen voor Havenwartier roze.

Voordat gedeputeerde Theo Rietkerk de weg officieel opende door de lichtschakelaar aan te knippen, was er eerst een andere handeling bij het laadstation van Roto Smeets ook aan de Industrieweg.

De functie van het Havenkwartier heeft aan de oude industrie, nieuwe industrie toegevoegd. Ik heb daarvoor een nieuw icoon/pictogram ontwikkeld.

Dit pictogram heb ik laten lasercutten bij Smurfit Kappa Zedek en vervolgens gebruikt als 'druk-profiel'. De rotatie druktechniek bestond uit verf op canvas en 'afgedrukt' door allerlei soorten verkeer hun sporen er achter te laten.

- ligfietsen met medewerkers Roto Smeets

- oldtimer sportcar met wethouder Margriet de Jager

- vrachtauto met chauffeur Roto Smeets

- shovel met aan boord gedeputeerde Theo Rietkerk

Aanwonenden ontvingen een vers afgedrukt kunstwerk met het nieuwe pictogram van het Havenkwartier.